Restorative yoga & Yoga nidra

Restorative Yoga handlar återhämtning på djupet för både kropp och sinne. Vi skapar viktlösa tillstånd, total vila genom att sjunka in och ner i bolster, kuddar, filtar med mera. Här släpper vi taget och låter kroppens egen läkande krafter aktiveras. Vi stannar i varje position 15-20 minuter i vila som går långt djupare än vi är vana vid.

Syftet är att låta kroppen slappna av på djupet och aktivera det parasympatiska nervsystemet som är en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Cellerna återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till lång senare. Restorative yoga används mycket effektiv mot fysisk och psykisk utmattning.

Yoga Nidra är en guidad meditation som främjar djup avslappning i den fysiska, mentala och emotionella kroppen.

Under workshopen används rena, ekologiska eteriska oljor, mjuk musik och varsam handpåläggning för att hjälpa kropp och sinne in i vila.

Detta passar dig som vill förebygga stress, behöver återhämtning, vill skapa balans mellan yin och yang eller bara vill ha en underbart skön klass!

Cirkel  Söndag 16 dec kl. 09.00-11.30
Cirkel  Söndag 16 dec kl. 18.00-20.30

Cirkel  Tisdag 29 jan kl. 18.30-21.00

Cirkel  Söndag 24 feb kl. 09.00-11.30
Cirkel  Söndag 24 feb kl. 18.00-20.30

Cirkel  300:- / tillfälle
Cirkel  Ta med mjuka varma kläder, varmt stickat långärmat och tjocksockor. Vattenflaska/termosmugg för vatten eller té.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka

 

En Kvinnas 11 månpunkter

En helkväll för kvinnor där vi lär oss om våra elva unika månpunkter – hur vi påverkas av dem och hur vi kan balansera dem. De elva månpunkterna är känsliga, fysiska områden på en kvinnans kropp som responderar på månens energier och som påverka henne fysiskt, mentalt och känslomässigt.

När en kvinna lär sig om sina månpunkter och kan uppfatta sin egna unika månpunktscykel kan hon förutse och kärleksfullt acceptera sina emotionella tendenser. Hon vet då vilken fas hon befinner sig i och vet hur hon kan leva sitt liv i samklang med sina månpunkter istället för att gå emot dem och förneka delar av sig själv. Att känna till sina månpunkter ger självrespekt och ett ökat egenvärde.

Varmt och innerligt välkommen på en magisk kväll med yoga, meditation, sång och systerligt delande, igenkänning och skratt.

Cirkel  Torsdag 17 januari kl. 18.00-21.00
Cirkel  400 kr
Cirkel  Lärare Annki Warberg-Landahl

Lärare Annki Warberg-Landahl har med stort hjärta, värme och hängivenhet undervisat i kundaliniyoga och personlig utveckling i snart 20 år. De senaste 10 åren har hon främst lagt fokus på kvinnors växande och välmående. Hon har skapat och leder bland annat Gurudinnans Väg, en 6-månaders kurs för kvinnors växande som just nu hålls här i Norrbotten. Till vardags håller hon hus på Stockholm Kundalniyogacenter där hon även utbildar nya yogalärare.


Boka

 

Winter YogaBoost 2019

Nu är den här igen!    en återkommande favoritkurs och yogisk detox!

Inled det nya året med mer kraft, energi, vitalitet, glädje, avslappning! Ett sätt att sätta tonen för det nya och fördjupa din intention för det nya året. Du får chansen att släppa det du inte behöver och låta din strålglans lysa.

Under 11 dagar gör vi gör en total boost med hjälp av utrensande och vitaliserande yoga och meditation. Sex tillfällen tillsammans varav det sista i djup, innerlig vila och återhämtning i Restorative yoga och Yoga Nidra. Övriga dagar kan du gör yoga hemma utifrån kursmaterialet som också ger dig råd och förslag om hur du kan förbereda dig inför, och genomföra, dina 11 dagar. Du väljer själv efter dina förutsättningar.

Med jämna mellan rum behöver vi medvetet göra rening och boost för hälsan och välmående. De flesta av oss lever ett vardagsliv med en hel del stress och även om vi äter bra så samlar vi på oss. Det här är verkligen en fin tid att göra en yogisk detox för att rena kropp och sinne och bli av med ansamlingar av slaggprodukter, gifter och annat tungt vi inte behöver. Med denna kurs skapar du förutsättningarna för mer lätthet och gör dig av med trötthet, tröghet, stress och tyngd.

Cirkel måndag 7 jan kl. 18.15-20.00
Cirkel onsdag 9 jan kl. 18. 15-20.00
Cirkel fredag 11 jan kl. 06.30-08.30 (vegansk frukost)
Cirkel söndag 13 jan kl. 18. 15-20.00
Cirkel måndag 14 jan 1kl. 18. 15-20.00
Cirkel onsdag 16 jan 1kl. 18.00-21.00 (restorative yoga & guldmjölk)
Cirkel  Ingår: Alla yogaklasser, härligt god och nyttig vegansk frukost med ayurvediska inslag och juicad supershot, guldmjölk samt kursmaterial med receptsamling samt kriya och meditation att göra hemma. Kursmaterialet finns tillgängligt innan kursstart för dig som vill förbereda dig och maximera resultatet.
Cirkel 1450 kr. För dig som kan komma fyra tillfällen 1150 kr
Cirkel  Enstaka tillfällen är bokningsbart fem dagar innan – 250 kr/pass, förutom 11, 16 jan 350 kr/pass.
(kursmaterial ingår inte)
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka

 

Gongmeditation

Låt dig förtrollas av gongens mjuka, innehållsrika vibrationer som långsamt och stegrande tar dig till ett crescendo och en punkt där sinnet måste ge upp. White Sound Gong är som inget annat. Det kan vara en livsomvälvande upplevelse som skapar en meditativ, inre tystnad. Det gör det lättare att sedan hitta tillbaka in i stillheten och skapa nya, vakna tankebanor. Gongens vibrationer går in på cellnivå och skapar balans. Du blir helt enkelt gongad tillbaka till din ursprungliga ton.

Innan du ligger ned och tar emot gongens vibrationer får du förbereda dig med kraftfull kundaliniyoga. Det är bra om du är bekant med kundaliniyoga, men även du som är ovan är välkommen. Du gör så gott du kan och stöttas av gruppens energi.

Cirkel söndag 10 feb kl. 17.00-19.30
Cirkel 350 kr
Cirkel Lärare: Karin Sandström, int. cert. kundaliniyogalärare och gongmeditationsspelare enligt Nanak Dev Singh.

Boka