En kväll om Ayurveda

Det här är en kväll för dig som är intresserad av Ayurveda och vad denna österländska medicinska tradition för förebyggande hälsovård kan bidra med för din hälsa. Yoga och Ayurveda härstammar från samma källa och kompletterar varandra med sitt gemensamma holistiska synsätt där man utgår ifrån att vi alla är unika individer med olika behov och förutsättningar för att uppnå balans och hälsa.

Under kvällen får du en föreläsning om Ayurveda samt hur den kan bidra för att skapa större balans i ditt liv. Du får med dig fina ayurvediska råd för hur du kan undvika förkylningar och vi gör en kortare meditation för lugn och fokus.

Du som under kvällen bokar tid för din ayurvedisk hälsokonsultation får 150kr i rabatt. Hälsokonsultationen är ett tillfälle att få individuella råd och eventuellt behandling för att stötta hela dig till större balans.

Cirkel  Söndag 20 oktober kl. 17.00 – 18.30
Cirkel 150:-
Cirkel Du behöver inte vara klädd för yoga (men det går utmärkt förstås) och det finns möjlighet att sitta på stol eller på yogamatta.
Cirkel Lärare: Anna-Lena Arvidsson, ayurvedisk hälsorådgivare och behandlare samt kundaliniyogalärare.
Boka

 

Restorative yoga & Yoga nidra

Restorative Yoga handlar återhämtning på djupet för både kropp och sinne. Vi skapar viktlösa tillstånd, total vila genom att sjunka in och ner i bolster, kuddar, filtar med mera. Här släpper vi taget och låter kroppens egen läkande krafter aktiveras. Vi stannar i varje position 15-20 minuter i vila som går långt djupare än vi är vana vid.

Syftet är att låta kroppen slappna av på djupet och aktivera det parasympatiska nervsystemet som är en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Cellerna återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till lång senare. Restorative yoga används mycket effektiv mot fysisk och psykisk utmattning.

Yoga Nidra är en guidad meditation som främjar djup avslappning i den fysiska, mentala och emotionella kroppen.

Under workshopen används rena, ekologiska eteriska oljor, mjuk musik och varsam handpåläggning för att hjälpa kropp och sinne in i vila.

Detta passar dig som vill förebygga stress, behöver återhämtning, vill skapa balans mellan yin och yang eller bara vill ha en underbart skön klass!

Cirkel  Söndag 27 okt kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 1 dec kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 15 dec kl. 16.00-18.30
Cirkel  350:-
Cirkel  Ta med mjuka varma kläder, varmt stickat långärmat och tjocksockor. Vattenflaska/termosmugg för vatten eller té.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka  Endast 12 platser.

 

Meditationskurs

Det här är kursen för dig som vill fördjupa din erfarenhet och kunskap om meditation. Kursen passar både dig som är erfaren yogi och dig som aldrig yogat eller mediterat tidigare.

Du får kunskaper kring meditation, effekten av en daglig vana med meditation, hur och när man kan meditera. Och kanske framför allt stöttning till en daglig rutin med meditation. Mellan kurstillfällena skapar du din rutin med meditation varje dag för att få uppleva effekten av meditation under längre tid. Och efter kurser har du en skatt med tre meditationer med olika syften att använda i ditt liv.

Meditation is nothing but taking a mental shower. /Yogi Bhajan

Cirkel   torsdag  31 okt, måndag  9 dec, torsdag  23 jan  kl. 19.15.20.30
Cirkel   950 kr. För dig som köpt en eller flera yogakurser ht 2019 (kundaliniyoga fortsättningskurs eller yinyoga) är priset 750 kr.
Cirkel   Kursmaterial ingår med beskrivning av meditation, dess effekt, hur man gör samt tre meditationer.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson
Boka

Gongmeditation

Varmt välkommen till en unik förmiddag med tranformerande White Sound Gong. Efter förberedande kundaliniyoga får du ligga ner och ta emot gongens vibrationer, som till en början omsluter dig varsamt och mjukt. Vibrationerna masserar din hud, dina organ, ända in på cellnivå där de letar upp blockeringar att lösa upp. Intensiteten ökar långsamt och när gongen kulminerar in i kraftfullt vitt ljud måste sinnet överlämna sig i en meditativ inre tystnad. Som en slags rening där invanda tankemönster, stress och blockeringar sköljer ur ditt system och lämnar dig lite lättare, friare och klarare.

Cirkel  Lördag 23 nov kl. 09.00-11.30
Cirkel  350:- Full återbetalning vid avbokning senast 19 nov.
Cirkel  Lärare: Karin Sandström, int. cert. kundaliniyogalärare och gongmeditationsspelare enligt Nanak Singh Khalsa.

Boka