Restorative yoga & Yoga nidra

Restorative Yoga handlar återhämtning på djupet för både kropp och sinne. Vi skapar viktlösa tillstånd, total vila genom att sjunka in och ner i bolster, kuddar, filtar med mera. Här släpper vi taget och låter kroppens egen läkande krafter aktiveras. Vi stannar i varje position 15-20 minuter i vila som går långt djupare än vi är vana vid.

Syftet är att låta kroppen slappna av på djupet och aktivera det parasympatiska nervsystemet som är en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Cellerna återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till lång senare. Restorative yoga används mycket effektiv mot fysisk och psykisk utmattning.

Yoga Nidra är en guidad meditation som främjar djup avslappning i den fysiska, mentala och emotionella kroppen.

Under workshopen används rena, ekologiska eteriska oljor, mjuk musik och varsam handpåläggning för att hjälpa kropp och sinne in i vila.

Detta passar dig som vill förebygga stress, behöver återhämtning, vill skapa balans mellan yin och yang eller bara vill ha en underbart skön klass!

Cirkel  Söndag 15 dec kl. 09.00-11.30
Cirkel  Söndag 15 dec kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 29 dec kl. 18.00-20.30
Cirkel  Söndag 5 jan kl. 18.00-20.30
Cirkel  Söndag 26 jan kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 9 feb kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 23 feb kl. 16.00-18.30
Cirkel  350:-
Cirkel  Ta med mjuka varma kläder, varmt stickat långärmat och tjocksockor. Vattenflaska/termosmugg för vatten eller té.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka  Endast 12 platser.

 

Nu är den här igen! en återkommande favoritkurs och yogisk detox!

Vinter YogaBoost 2020

Inled det nya året med mer kraft, energi, vitalitet, glädje, avslappning! Ett sätt att sätta tonen för det nya och fördjupa din intention för det nya året. Du får chansen att släppa det du inte behöver och låta din strålglans lysa.

Under 11 dagar gör vi gör en total boost med hjälp av utrensande och vitaliserande yoga och meditation. Sex tillfällen tillsammans varav det sista i djup, innerlig vila och återhämtning i Restorative yoga och Yoga Nidra. Övriga dagar kan du gör yoga hemma utifrån kursmaterialet som också ger dig råd och förslag om hur du kan förbereda dig inför, och genomföra, dina 11 dagar. Du väljer själv efter dina förutsättningar.

Med jämna mellan rum behöver vi medvetet göra rening och boost för hälsan och välmående. De flesta av oss lever ett vardagsliv med en hel del stress och även om vi äter bra så samlar vi på oss. Det här är verkligen en fin tid att göra en yogisk detox för att rena kropp och sinne och bli av med ansamlingar av slaggprodukter, gifter och annat tungt vi inte behöver. Med denna kurs skapar du förutsättningarna för mer lätthet och gör dig av med trötthet, tröghet, stress och tyngd.

Cirkel  måndag 6 jan  kl. 18.15-20.00
Cirkel  onsdag 8 jan  kl. 18.15-20.00
Cirkel  fredag 10 jan  kl. 06.30-08.30 (vegansk frukost)
Cirkel  söndag 12 jan  kl. 18.15-20.00
Cirkel  måndag 13 jan  kl. 18.15-20.00
Cirkel  onsdag 15 jan  kl. 18.00-21.00 (restorative yoga & guldmjölk)
Cirkel  Ingår: Alla yogaklasser, härligt god och nyttig vegansk frukost med ayurvediska inslag och juicad supershot, guldmjölk samt kursmaterial med receptsamling samt kriya och meditation att göra hemma. Kursmaterialet finns tillgängligt innan kursstart för dig som vill förbereda dig och maximera resultatet.
Cirkel  1450 kr. För dig som kan komma fyra tillfällen 1150 kr
Enstaka tillfällen är bokningsbart fem dagar innan – 250 kr/pass, förutom 10, 15 jan 350 kr/pass.
(kursmaterial ingår inte)
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka

Meditationskurs

Det här är kursen för dig som vill fördjupa din erfarenhet och kunskap om meditation. Kursen passar både dig som är erfaren yogi och dig som aldrig yogat eller mediterat tidigare.

Du får kunskaper kring meditation, effekten av en daglig vana med meditation, hur och när man kan meditera. Och kanske framför allt stöttning till en daglig rutin med meditation. Mellan kurstillfällena skapar du din rutin med meditation varje dag för att få uppleva effekten av meditation under längre tid. Och efter kurser har du en skatt med tre meditationer med olika syften att använda i ditt liv.

Meditation is nothing but taking a mental shower. /Yogi Bhajan

Cirkel   måndag  9 dec, söndag  26 jan, måndag  2 mar  kl. 19.15.20.30
Cirkel   950 kr.
Cirkel  750 kr för dig som köpt en eller flera terminyogakurser ht 2019 eller samtidigt köper en eller flera termniyogakurser vt 2020.
Cirkel   Kursmaterial ingår med beskrivning av meditation, dess effekt, hur man gör samt tre meditationer.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson
Boka