Summer YogaBoost
Självklart är den här igen – vår strålande sommarboost – en återkommande favoritkurs och yogisk detox!

Du får chansen att släppa det du inte behöver, skapa lätthet i kropp och sinne och låta din strålglans lysa klart hela sommaren. Inled sommar och semester med mer vitalitet, glädje, kraft och avslappning!

Under elva dagar gör vi utrensande och vitaliserande kundaliniyoga och meditationer i kombination med härlig frukost med ayurvediska inslag samt guldmjölk efter gudomlig vila i restorative yoga. Sex tillfällen tillsammans varav det sista där vi vilar djupt och återhämtar oss i Restorative yoga och Yoga Nidra. Övriga dagar kan du göra yoga hemma utifrån kursmaterialet som också ger dig råd om hur du kan förbereda dig inför dina 11 dagar. Du väljer själv din nivå efter dina förutsättningar, i kursmaterialet ingår även receptsamling.

Det här är verkligen tiden att göra en yogisk detox för att rena kropp och sinne och bli av med ansamlingar av slaggprodukter, gifter och annat vi inte behöver som vi samlat på oss under vintern. Med denna kurs skapar du förutsättningarna för mer lätthet och gör dig av med trötthet, tröghet, stress och tyngd.

Cirkel  måndag 27 maj kl. 18.00-20.00, onsdag 29 maj kl. 18.00-20.00, fredag 31 maj kl. 06.30-08.30, söndag 2 juni kl. 18.00-20.00, måndag 3 juni kl. 18.00-20.00, onsdag 5 juni kl. 18.00-21.00.
Cirkel  Ingår: alla yogaklasser, fredagsfrukost med ayurvediska inslag samt guldmjölk efter Restorative yoga, kursmaterial med receptsamling samt yoga och meditation att göra hemma. Detta material finns tillgängligt från och med  8/5 för dig som vill förbereda dig och maximera resultatet.
Cirkel  1450 kr. Eller för dig som inte kan komma alla dagar, välj 4 pass för 1150 kr.
Cirkel  Du kan boka enstaka pass i mån av plats, dessa platser bekräftas 22/5 och kursmaterialet ingår inte. Priset är 300 kr/pass förutom 31/5 och 5/6, 350kr/pass.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson
Boka

 

The Intelligence of Kindness

Att vara snäll är en konst – en konstform som vi alla behöver lära oss mer om. Att vara i sanning snäll kräver modmedvetenhet och inte minst medkänsla. Hur mycket snällhet finns det i ditt liv? Vad innebär snällhet för dig? Önskar du att du kunde vara snällare? Tycker du att det är svårt att vara snäll? Blir du irriterad på snälla människor? Som yogi ska man väl vara snäll hela tiden?

Snällhet rymmer så oändligt mycket – för att vara i sanning snäll med våra medmänniskor och vår omgivning behöver vi börja med att vara snälla med oss själva, på riktigt – och det innebär kanske inte alltid det vi hade tänkt oss! Vi behöver stora doser Mod, Medvetenhet och Medkänsla.

Denna tisdagsafton utlovas ett härligt möte med kundaliniyogans unika tekniker och tänk där Godhetens pelare utforskas och finputsas; Modet, Medvetenheten och Medkänslan. Viveka leder dig in i ett kraftfullt yogapass som boostar din förmåga att möta dig själv bortom begränsningar och föreställningar – och som mejslar fram det vänligaste inom dig. Du får uppleva en noga utvald meditation som, om du vill, får bli startskottet för dina 40 dagar mot en vänligare tillvaro. Som helt enkelt får bli ditt dagliga snälla omhändertagande av dig själv.

Du är välkommen – dina vänner, din familj och kollegor också. Kom som du är.

Cirkel  Tisdag den 1 oktober kl. 18.00-20.30
Cirkel 400 kr/person. Eller bjud med en vän och betala 600 kr för er båda.
Cirkel  Lärare: Viveka Pasquier
Boka

Om Viveka

Viveka är internationellt diplomerad kundaliniyoga och meditationslärare enligt Yogi Bhajan sedan 1998 och har en gedigen erfarenhet av att förmedla yogan. Viveka driver och utbildar inom Kundaliniyoga Institutet som bland annat ger den 2-åriga yogalärarutbildningen i Göteborg, Stockholm, Umeå, Oslo, Narvik och Vasa samt flertalet vidareutbildningar inom kundaliniyoga.

Hon arbetar även med yogan terapeutiskt och har en lång och mycket bred erfarenhet av att leda och stödja människor i växande. Hon utbildar även i den yogiska healing tekniken Sat Nam Rasayan. Hon håller varje vecka yogaklasser på Stockholm Kundaliniyoga Center, som hon även är grundare till.

 

 

 

Restorative yoga & Yoga nidra

Restorative Yoga handlar återhämtning på djupet för både kropp och sinne. Vi skapar viktlösa tillstånd, total vila genom att sjunka in och ner i bolster, kuddar, filtar med mera. Här släpper vi taget och låter kroppens egen läkande krafter aktiveras. Vi stannar i varje position 15-20 minuter i vila som går långt djupare än vi är vana vid.

Syftet är att låta kroppen slappna av på djupet och aktivera det parasympatiska nervsystemet som är en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Cellerna återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till lång senare. Restorative yoga används mycket effektiv mot fysisk och psykisk utmattning.

Yoga Nidra är en guidad meditation som främjar djup avslappning i den fysiska, mentala och emotionella kroppen.

Under workshopen används rena, ekologiska eteriska oljor, mjuk musik och varsam handpåläggning för att hjälpa kropp och sinne in i vila.

Detta passar dig som vill förebygga stress, behöver återhämtning, vill skapa balans mellan yin och yang eller bara vill ha en underbart skön klass!

Cirkel  kl. 18.00-20.30. Datum kommer under hösten 2019.
Cirkel  350:-
Cirkel  Ta med mjuka varma kläder, varmt stickat långärmat och tjocksockor. Vattenflaska/termosmugg för vatten eller té.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka  Endast 12 platser.

 

En kväll om Ayurveda

Det här är en kväll för dig som är intresserad av Ayurveda och vad denna österländska medicinska tradition för förebyggande hälsovård kan bidra med för din hälsa. Yoga och Ayurveda härstammar från samma källa och kompletterar varandra med sitt gemensamma holistiska synsätt där man utgår ifrån att vi alla är unika individer med olika behov och förutsättningar för att uppnå balans och hälsa.

Under kvällen får du en föreläsning om Ayurveda samt hur den kan bidra för att skapa större balans i ditt liv. Du får med dig fina ayurvediska råd för hur du kan undvika förkylningar och vi gör en kortare meditation för lugn och fokus.

Du som under kvällen bokar tid för din ayurvedisk hälsokonsultation får 150kr i rabatt. Hälsokonsultationen är ett tillfälle att få individuella råd och eventuellt behandling för att stötta hela dig till större balans.

Cirkel  hösten 2019, datum kommer
Cirkel 150:-
Cirkel Du behöver inte vara klädd för yoga (men det går utmärkt förstås) och det finns möjlighet att sitta på stol eller på yogamatta.
Cirkel Lärare: Anna-Lena Arvidsson, ayurvedisk hälsorådgivare och behandlare samt kundaliniyogalärare.
Boka