Restorative yoga & Yoga nidra

Restorative Yoga handlar återhämtning på djupet för både kropp och sinne. Vi skapar viktlösa tillstånd, total vila genom att sjunka in och ner i bolster, kuddar, filtar med mera. Här släpper vi taget och låter kroppens egen läkande krafter aktiveras. Vi stannar i varje position 15-20 minuter i vila som går långt djupare än vi är vana vid.

Syftet är att låta kroppen slappna av på djupet och aktivera det parasympatiska nervsystemet som är en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Cellerna återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till lång senare. Restorative yoga används mycket effektiv mot fysisk och psykisk utmattning.

Yoga Nidra är en guidad meditation som främjar djup avslappning i den fysiska, mentala och emotionella kroppen.

Under workshopen används rena, ekologiska eteriska oljor, mjuk musik och varsam handpåläggning för att hjälpa kropp och sinne in i vila.

Detta passar dig som vill förebygga stress, behöver återhämtning, vill skapa balans mellan yin och yang eller bara vill ha en underbart skön klass!
Cirkel  Söndag 9 feb kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 23 feb kl. 16.00-18.30
Cirkel  350:-
Cirkel  Ta med mjuka varma kläder, varmt stickat långärmat och tjocksockor. Vattenflaska/termosmugg för vatten eller té.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka  Endast 12 platser.

Gongmeditation
Gong är ett instrument som har potentialen att vibrera dig i balans, att lyfta dig upp och få dig i en meditativ trans. Ljudet har ett väldigt brett frekvensspektrum med ett mjukt, innehållsrikt ljud och många övertoner. Man säger att hela universum finns i gongen. Ljudvågorna är nästan påtagliga och sägs nå in i kroppens alla celler.
Efter ett förberedande kundaliniyogapass får du ligga ned och översköljas av gongens vibrationer, som blir starkare och starkare och till slut övergår i vitt ljud. Sinnet måste överlämna sig och här kan djupt plöjda tankebanor luckras upp och ge möjlighet till mer stillhet och nya tankar. Upplevelsen kan vara livsomvälvande och svår att beskriva.

Cirkel  Söndag 22 mar kl. 15.30-18.00
Cirkel  350:-
Cirkel  Lärare: Karin Sandström, int. cert. kundaliniyogalärare och gongmeditationsspelare enligt Nanak Dev Singh. Läs mer om gong på www.yogabalans.com/gong.

Boka

 

Meditationskurs

Det här är kursen för dig som vill fördjupa din erfarenhet och kunskap om meditation. Kursen passar både dig som är erfaren yogi och dig som aldrig yogat eller mediterat tidigare.

Du får kunskaper kring meditation, effekten av en daglig vana med meditation, hur och när man kan meditera. Och kanske framför allt stöttning till en daglig rutin med meditation. Mellan kurstillfällena skapar du din rutin med meditation varje dag för att få uppleva effekten av meditation under längre tid. Och efter kurser har du en skatt med tre meditationer med olika syften att använda i ditt liv.

Meditation is nothing but taking a mental shower. /Yogi Bhajan

Cirkel   måndag  9 dec, söndag  26 jan, måndag  2 mar  kl. 19.15.20.30
Cirkel   950 kr.
Cirkel  750 kr för dig som köpt en eller flera terminyogakurser ht 2019 eller samtidigt köper en eller flera termniyogakurser vt 2020.
Cirkel   Kursmaterial ingår med beskrivning av meditation, dess effekt, hur man gör samt tre meditationer.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson
Boka