Restorative yoga & Yoga nidra

Restorative Yoga handlar återhämtning på djupet för både kropp och sinne. Vi skapar viktlösa tillstånd, total vila genom att sjunka in och ner i bolster, kuddar, filtar med mera. Här släpper vi taget och låter kroppens egen läkande krafter aktiveras. Vi stannar i varje position 15-20 minuter i vila som går långt djupare än vi är vana vid.

Syftet är att låta kroppen slappna av på djupet och aktivera det parasympatiska nervsystemet som är en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Cellerna återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till lång senare. Restorative yoga används mycket effektiv mot fysisk och psykisk utmattning.

Yoga Nidra är en guidad meditation som främjar djup avslappning i den fysiska, mentala och emotionella kroppen.

Under workshopen används rena, ekologiska eteriska oljor, mjuk musik och varsam handpåläggning för att hjälpa kropp och sinne in i vila.

Detta passar dig som vill förebygga stress, behöver återhämtning, vill skapa balans mellan yin och yang eller bara vill ha en underbart skön klass!

Cirkel  Fredag 27 sep kl. 18.00-20.30
Cirkel  Söndag 13 okt kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 27 okt kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 1 dec kl. 16.00-18.30
Cirkel  Söndag 15 dec kl. 16.00-18.30
Cirkel  350:-
Cirkel  Ta med mjuka varma kläder, varmt stickat långärmat och tjocksockor. Vattenflaska/termosmugg för vatten eller té.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka  Endast 12 platser.

 

The Intelligence of Kindness

Att vara snäll är en konst – en konstform som vi alla behöver lära oss mer om. Att vara i sanning snäll kräver modmedvetenhet och inte minst medkänsla. Hur mycket snällhet finns det i ditt liv? Vad innebär snällhet för dig? Önskar du att du kunde vara snällare? Tycker du att det är svårt att vara snäll? Blir du irriterad på snälla människor? Som yogi ska man väl vara snäll hela tiden?

Snällhet rymmer så oändligt mycket – för att vara i sanning snäll med våra medmänniskor och vår omgivning behöver vi börja med att vara snälla med oss själva, på riktigt – och det innebär kanske inte alltid det vi hade tänkt oss! Vi behöver stora doser Mod, Medvetenhet och Medkänsla.

Denna tisdagsafton utlovas ett härligt möte med kundaliniyogans unika tekniker och tänk där Godhetens pelare utforskas och finputsas; Modet, Medvetenheten och Medkänslan. Viveka leder dig in i ett kraftfullt yogapass som boostar din förmåga att möta dig själv bortom begränsningar och föreställningar – och som mejslar fram det vänligaste inom dig. Du får uppleva en noga utvald meditation som, om du vill, får bli startskottet för dina 40 dagar mot en vänligare tillvaro. Som helt enkelt får bli ditt dagliga snälla omhändertagande av dig själv.

Du är välkommen – dina vänner, din familj och kollegor också. Kom som du är.

Cirkel  Tisdag den 1 oktober kl. 18.00-20.30
Cirkel 400 kr/person. Eller bjud med en vän och betala 600 kr för er båda.
Cirkel  Lärare: Viveka Pasquier
Boka  Fullbokat – men det finns fortfarande en chans att komma med via väntelistan. Klicka på bokaknappen och fyll i bokningsformuläret.

Om Viveka

Viveka är internationellt diplomerad kundaliniyoga och meditationslärare enligt Yogi Bhajan sedan 1998 och har en gedigen erfarenhet av att förmedla yogan. Viveka driver och utbildar inom Kundaliniyoga Institutet som bland annat ger den 2-åriga yogalärarutbildningen i Göteborg, Stockholm, Umeå, Oslo, Narvik och Vasa samt flertalet vidareutbildningar inom kundaliniyoga.

Hon arbetar även med yogan terapeutiskt och har en lång och mycket bred erfarenhet av att leda och stödja människor i växande. Hon utbildar även i den yogiska healing tekniken Sat Nam Rasayan. Hon håller varje vecka yogaklasser på Stockholm Kundaliniyoga Center, som hon även är grundare till.

 

 

 

En kväll om Ayurveda

Det här är en kväll för dig som är intresserad av Ayurveda och vad denna österländska medicinska tradition för förebyggande hälsovård kan bidra med för din hälsa. Yoga och Ayurveda härstammar från samma källa och kompletterar varandra med sitt gemensamma holistiska synsätt där man utgår ifrån att vi alla är unika individer med olika behov och förutsättningar för att uppnå balans och hälsa.

Under kvällen får du en föreläsning om Ayurveda samt hur den kan bidra för att skapa större balans i ditt liv. Du får med dig fina ayurvediska råd för hur du kan undvika förkylningar och vi gör en kortare meditation för lugn och fokus.

Du som under kvällen bokar tid för din ayurvedisk hälsokonsultation får 150kr i rabatt. Hälsokonsultationen är ett tillfälle att få individuella råd och eventuellt behandling för att stötta hela dig till större balans.

Cirkel  Söndag 22 september kl. 17.00 – 18.30
Cirkel  Söndag 20 oktober kl. 17.00 – 18.30
Cirkel 150:-
Cirkel Du behöver inte vara klädd för yoga (men det går utmärkt förstås) och det finns möjlighet att sitta på stol eller på yogamatta.
Cirkel Lärare: Anna-Lena Arvidsson, ayurvedisk hälsorådgivare och behandlare samt kundaliniyogalärare.
Boka

 

Gongmeditation

Varmt välkommen till en unik förmiddag med tranformerande White Sound Gong. Efter förberedande kundaliniyoga får du ligga ner och ta emot gongens vibrationer, som till en början omsluter dig varsamt och mjukt. Vibrationerna masserar din hud, dina organ, ända in på cellnivå där de letar upp blockeringar att lösa upp. Intensiteten ökar långsamt och när gongen kulminerar in i kraftfullt vitt ljud måste sinnet överlämna sig i en meditativ inre tystnad. Som en slags rening där invanda tankemönster, stress och blockeringar sköljer ur ditt system och lämnar dig lite lättare, friare och klarare.

Cirkel  Lördag 23 nov kl. 09.00-11.30
Cirkel  350:- Full återbetalning vid avbokning senast 19 nov.
Cirkel  Lärare: Karin Sandström, int. cert. kundaliniyogalärare och gongmeditationsspelare enligt Nanak Singh Khalsa.

Boka