Restorative yoga & Yoga nidra

Restorative Yoga handlar återhämtning på djupet för både kropp och sinne. Vi skapar viktlösa tillstånd, total vila genom att sjunka in och ner i bolster, kuddar, filtar med mera. Här släpper vi taget och låter kroppens egen läkande krafter aktiveras. Vi stannar i varje position 15-20 minuter i vila som går långt djupare än vi är vana vid.

Syftet är att låta kroppen slappna av på djupet och aktivera det parasympatiska nervsystemet som är en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Cellerna återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till lång senare. Restorative yoga används mycket effektiv mot fysisk och psykisk utmattning.

Yoga Nidra är en guidad meditation som främjar djup avslappning i den fysiska, mentala och emotionella kroppen.

Under workshopen används rena, ekologiska eteriska oljor, mjuk musik och varsam handpåläggning för att hjälpa kropp och sinne in i vila.

Detta passar dig som vill förebygga stress, behöver återhämtning, vill skapa balans mellan yin och yang eller bara vill ha en underbart skön klass!

Cirkel  Söndag 24 feb kl. 18.00-20.30
Cirkel  Söndag 17 mar kl. 18.00-20.30
Cirkel  Söndag 14 apr kl. 18.00-20.30

Cirkel  300:- / tillfälle
Cirkel  Ta med mjuka varma kläder, varmt stickat långärmat och tjocksockor. Vattenflaska/termosmugg för vatten eller té.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson

Boka  Endast 12 platser.

 

En kväll om Ayurveda

Det här är en kväll för dig som är intresserad av Ayurveda och vad denna österländska medicinska tradition för förebyggande hälsovård kan bidra med för din hälsa. Yoga och Ayurveda härstammar från samma källa och kompletterar varandra med sitt gemensamma holistiska synsätt där man utgår ifrån att vi alla är unika individer med olika behov och förutsättningar för att uppnå balans och hälsa.

Under kvällen får du en föreläsning om Ayurveda samt hur den kan bidra för att skapa större balans i ditt liv. Du får med dig fina ayurvediska råd för hur du kan undvika förkylningar och vi gör en kortare meditation för lugn och fokus.

Du som under kvällen bokar tid för din ayurvedisk hälsokonsultation får 150kr i rabatt. Hälsokonsultationen är ett tillfälle att få individuella råd och eventuellt behandling för att stötta hela dig till större balans.

 

Cirkel Måndag 4 mars kl. 19.30-21.00
Cirkel 150:-
Cirkel Du behöver inte vara klädd för yoga (men det går utmärkt förstås) och det finns möjlighet att sitta på stol eller på yogamatta.
Cirkel Lärare: Anna-Lena Arvidsson, ayurvedisk hälsorådgivare och behandlare samt kundaliniyogalärare.
Boka   Boka din plats genom att Swisha 123 315 9308 skriv: ”Ayurvedakväll 4/3” – så har du plats.

 

Kvinnans Superkrafter

En kraftfull workshop om att känna till, kultivera, äga och bidra med sin kraft som kvinna. När vi medvetandegör och förstår våra superkrafter kan vi ta oss fram i livet med större självklarhet, värde och grace.
Välkommen till en härlig kväll med kundaliniyoga, meditation och inspirerande, stärkande systraskap.

Cirkel Torsdag 21 mars kl. 18.00-21.00
Cirkel 400:-. Full återbetalning vid avbokning senast 72 timmar innan.
Cirkel Gästlärare Annki Warberg-Landahl 
Boka

Annki Warberg-Landahl har med stort hjärta, värme och hängivenhet undervisat i kundaliniyoga och personlig utveckling i snart 20 år. De senaste 10 åren har hon främst lagt fokus på kvinnors växande och välmående. Hon har skapat och leder bland annat Gurudinnans Väg, en 6-månaders kurs för kvinnors växande som just nu hålls här i Norrbotten. Till vardags håller hon hus på Stockholm Kundaliniyogacenter där hon även utbildar nya yogalärare.

Summer YogaBoost
Självklart är den här igen – vår strålande sommarboost – en återkommande favoritkurs och yogisk detox!

Du får chansen att släppa det du inte behöver, skapa lätthet i kropp och sinne och låta din strålglans lysa klart hela sommaren. Inled sommar och semester med mer vitalitet, glädje, kraft och avslappning!

Under elva dagar gör vi utrensande och vitaliserande kundaliniyoga och meditationer i kombination med yogiska goda, renande och drinkar samt frukost. Fem tillfällen tillsammans varav det sista där vi vilar djupt och återhämtar oss i Restorative yoga och Yoga Nidra. Övriga dagar kan du göra yoga hemma utifrån kursmaterialet som också ger dig råd om hur du kan förbereda dig inför dina 11 dagar. Du väljer själv din nivå efter dina förutsättningar, i kursmaterialet ingår även receptsamling.

Det här är verkligen tiden att göra en yogisk detox för att rena kropp och sinne och bli av med ansamlingar av slaggprodukter, gifter och annat tungt efter vintern som vi inte behöver. Med denna kurs skapar du förutsättningarna för mer lätthet och gör dig av med trötthet, tröghet, stress och tyngd.

Cirkel  Slutet av maj och början av juni – datum kommer snart
Cirkel  Ingår: Alla yogaklasser, utrensande och energigivande juicer och smoothies på ekologiska råvaror och
superfoods samt härligt god och nyttig fredagsfrukost med juicad supershot.
Kursmaterial med receptsamling samt yoga och meditation att göra hemma. Detta material finns
tillgängligt innan kursstart för dig som vill förbereda dig och maximera resultatet.
Cirkel  1450 kr
Cirkel  Enstaka pass i mån av plats, kursmaterial ingår inte.
Cirkel  Lärare: Anna-Lena Arvidsson
Boka  Bokningsbart från slutet av mars.